piatok, 29 marca, 2024

Nestíha „obecný“ advokát Trnkócy súdne spory ?

Najčítanejšie

Šoporňa / Galanta / Ako sme včera informovali, na Okresnom súde v Galante od 8:30 rána prebiehalo súdne pojednávanie v trestnej veci obžalovaného starostu a štatutára obce Mgr. Adriána Macha, ktorý sa podľa obžaloby mal dopustiť  prečinu Marenia úlohy verejným činiteľom. Na ľavici vedľa obžalovaného Adriána Macha sedel advokát  Trnkócy.

Na rovnakom Okresnom súde v Galante v rovnakom čase malo prebiehať aj pojednávanie vo veci prepustenej dnes už exzamestnankyne OÚ, ktoré ale malo byť odročené pre iné pojednávanie, ktorého sa mal advokát zúčastniť.

„Zlé jazyky“ hovoria, že má ísť o rovnakého advokáta a že súdnych sporov má obec toľko, že ich nestíha. Nevieme či to je pravda, no podľa dostupných informácií sa pre obec rysuje ďalší „prúser“ a to v podobe vyšetrovania vedeného vo veci vyplácania finančných prostriedkov advokátovi obcou bez písomnej zmluvy. Toto na jednom z rokovaní OZ priznal starosta obce Macho a aj samotný advokát.

Už o dva týždne Obec čaká pojednávanie ďalšie a to vo veci neplnenia si zmluvných záväzkov voči dodávateľovi štatutárom Machom písomne objednaných služieb.

Vyzerá to tak, že Obec Šoporňa sa pod vedením starostu Macha vydala cestou súdnych sporov a obci postupne budú faktúry za právne služby vystavovať ďalšie advokátske kancelárie.

Možno by stálo za zamyslenie, či je práve toto cesta normálneho napredovania obce a či je skutočne účelné nie malú časť rozpočtu vynakladať práve na advokátov. A zároveň, či majú byť spory obce a jej starostu s občanmi, písomnými zmluvami viazanými dodávateľmi a neplnenie povinností vyplývajúcich obci zo zákona voči prokuratúre takmer dennou náplňou „práce“ občanmi platených funkcionárov samosprávy.

Vedia obyvatelia obce koľko peňazí od začiatku prvého volebného obdobia starostu Macha doteraz obec na právne služby vynaložila?

 

Podobné články

57 KOMENTÁRE

Najnovšie články